maanantai 16. marraskuuta 2009

Vihreitten Suuri Puhallus - Kunnallinen puoluetuki tulee

Huomasitko? Vain onko oikeusministeriön tiedottaminen yhtä toivotonta kuin STMn tiedottaminen possulentsun rokotusjärjestyksestä? Vai olisiko tässä tapauksessa pimittäminen jopa tarkoituksellista? En ainakaan minä ole missään havainnut, että puolueet, löytäessään yksimielisyyden vaalirahoituksesta tekivät päätöksen kunnallisesta puoluetuesta.

Tähän mennessä kunnallinen puoluerahoitus on ollut kiellettyä. Siitä on olemassa muistaakseni Korkeimman hallinto-oikeuden päätös koskien Salon kaupungin menettelyjä. Nyt on tarkoitus sallia kunnallinen puoluetuki.

"Työryhmän tehtävänä on valmistella kunnallisen puoluetuen perustamista ja sen myötä valvonnan laajentamista kunnallisjärjestöihin. Kunnallinen puoluetuki määräytyisi muun puoluetuen lailla eduskuntavaalien tuloksen mukaan. Kunnalliseen puoluetukeen olisi käytettävä 12 prosenttia puoluetuesta vastaavasti kuin nais- ja piiritoimintaan.

Työryhmä valmistelee myös lukuisten poliittisten tukien yhtenäistämistä puoluetuen kanssa ja mahdollisimman pitkälti parlamentaaristen suhteiden mukaan määräytyviksi. Näitä tukia ovat poliittisten lapsi- ja nuorisojärjestöjen valtionapu, sivistys- ja opintokeskusten valtionapu sekä think tank -avustukset. Työryhmä käy myös läpi mahdollisuudet yhtenäistää arkistojen tuki vastaavasti ja selkeyttää puolueiden viestintätuen ohjeistusta. Uudistuksen yhteydessä puoluetuki sidotaan indeksiin."

Tuli puolueitten yksimielisyys kansalaisille todella kalliiksi. Eikä ensimmäisen kerran.

Ensinnäkin
Saavutettu yhteisymmärrys ei muuta vaali- eikä puoluerahoituksen osalta käytännössä yhtään mitään.

Toiseksi
Kunnallinen puoluetuki poistaa loputkin kansalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa suomalaisen yhteiskunnan päätöksentekoon. Nimittäin vähänkään pidemmällä aikavälillä lisääntyy kansalaisten verorahoista ylläpitämien poliitikkojen määrä todella merkittävästi. Eli tapahtuu täsmälleen sama kuin aikoinaan valtiollisen puoluetuen osalta.

Kolmanneksi
Ei kukaan eikä mikään pysty sen jälkeen sen paremmin seuraamaan kuinka paljon verorahoistamme siirtyy puolueiden käyttöön puhumattakaan siitä, että pystyisi vähentämään sen määrää, koska päätöksentekijät edustavat valtuustossa edustettuna olevia puolueita.

Neljänneksi
Kunnalliset palvelut heikkenevät kiihtyvällä vauhdilla, koska päättäjät ovat valmiita tehostamaan kunnan toimintoja kaikkialta muualta paitsi kunnallisen puoluetuen alueelta. Se kun viimeistään nyt, tämän yli puolitoista vuotta velloneen vaali- , puoluerahoitus ja MAAN TAPA-skandaalin aikana on tullut selville.

Myös tästä kiitos Kepulle, Kokoomukselle, Demareille, RKPlle mutta erityisesti Vihreille, jotka nyt ovat toteuttamassa sitä oikeata vihreää politiikkaansa.

PS.

Kuntia on edelleen 350. Puolueita nyt 16 ja muutama vielä tekeillä. Tätäkö se yhteisten asioitten hoitaminen todella on? Kansalaisten verovarojen varastamista omaan käyttöön? Pitäisi kai varastamisessakin sentään osata joku tolkku säilyttää?

PPS.

Englannin Suuri Junaryöstö on lastenleikkiä tämän rinnalla.

22 kommenttia:

Hugo Holvi kirjoitti...

Niinpä.
Ajatella jos maamma asioita hoitaisi asiantunteva virkamieskunta...noin 100 kappaletta mielestäni oisi riittävä määrä.Ja tuet ja palkat olisi kontrollissa.Tai palkka riittäisi,sitä varten tehtäisiin laki.Mutta noh-Suomessa kun elämme niin taas voisi olettaa että samalla tavoin herrat päättävät omista palkoistaan.Niin ja miten ne virkamiehet valittaisiin?
Voisiko ajatella että suoralla henkilövaalilla ilman per...leen puolueita?Saataisiin joskus jotain oikeutta tähän maahan...
Ja EU sta ulos välittömästi.
Meistähän se on kiinni.Pitäisi olla aktiivinen ja saada aikaan uusi kansanäänestys...onko toivoa???
tervessii vaa...

Radikaalivihreä kirjoitti...

SDP suunnittelee vihreämpää vaihtoehtoa.

Urpilainen ja SDP näyttävät jo ymmärtävän sen, että kun Vihreät saavat Hesasta paikojensa mukaisen puoluetuen he ostavat syrjäperien äänet seurauksella:

Kapitalismin sylilapsi ja "Työnpuolue" kutistuu seuraavissa valtiollisissa vaaleissa vanhojen tollojen porukaksi ja räksyttävän Vasemmistoliiton kaveriksi.

Haittaisiko ?

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Kestää jonkun aikaa ennenkuin porukka huomaa ketä ja miten rahastetaan. Ensimmäisesä vaiheessa tulee ryntäys puolueen jäseniksi - toivossa päästä osille. Toisessa vaiheessa syntyy melkoisia rähinöitä puolueiden sisällä, koska varmasti raha jakautuu epätasaisesti - "puolueansioiden" perusteella. Kolmannessa vaiheessa syntyy maan sisällä kapina - niiden kesken jotka eivät vielä ole siirtyneet jonnekin muualle. Neljännessä vaiheessa (jolloin kapinaan ovat jo sekaantuneet YK, Nato, EU, Varsovan liitto jne.) syntyy uusi järjestys, joka aloittaa saman puoluejärjettömyyden uudelleen. Näin se vain on - eikä sille voi mitään. Ennen ruhtinaat pitivät valtansa aseilla, murhilla ja myrkyillä. Nykyiset pitävät laeilla.

P.S. En viitsi vaihtaa nimimerkkiäni, mutta tässä ennusteessa Nostradamus olisi ehkä sopivampi kuin PLM. Ne näkevät, jotka elävät.

hakki47 kirjoitti...

Hugo Holvi

Tällä hetkellä meillä on ongelmana kaksinkertainen "virkamieskunta". Varsinaiset virkamiehet ja poliittiset poliitikot. i ihme, että julkinen sektori on tehotonta, kun julkisen sektorin kokonaismäärä on 600.000 ja päälle vielä etujärjestöt ja muu kolmas sektori jotain 200.000. Sen päälle tulevat muutkin työttömät ja alityöllistetyt noin 500.000. Maassa, jossa työvoiman koko on noin 2, 5 miljoonaa on tukityöllistettyjä yli puolet! Ei ihme, että Euuroopan paras ottaa lainaa yli 10 miljardin vuositahdilla.

Toivossa elät, jos kuvittelet, että virkamiesten määrän koskaan saisit 100 johtavaan. Ennen kuin huomaatkaan heistä jokainen on rakentanut itselleen 100 virkamiehen kasvavan reviirin. Nyt samaa tekevät rakkaat puolueita edustavat poliitikkomme.

hakki47 kirjoitti...

Radikaalivihreä

Kun en kirjoituksesta ilmeisesti muuta ymmärtänyt kuin, että povaat demareille surkastumista, niin vastaan, että ei haittaa. Jos taas tarkoitat, että kokikset ovat se surkastuva työväenpuolue, haittaa aivan yhtä vähän.

Uskon lapsenuskoisesti vielä siihen, että jossain vaiheessa muutkin kuin minä huomaavat, että näin ei voi jatkua ja äänestävät Eduskuntaan parhaan ehdokkaan ja kirjoittavat äänestyslippuun JOKU MUU.

Hugo Holvi kirjoitti...

Minä elänkin toivossa.Aina.
Äänestäkäämme ulso se Euroopan paras...ja monet muut.Eikö se olisi mahdollisuus??

hakki47 kirjoitti...

Nostradamus

Ilmeisesti meidän demokratiamme tuhoutui viimeistään 1973, vaikka itse kyllä kallistuisin vuoteen 1961?

Tästä voisi myös johtaa sen, että poliittinen järjestelmäkin syntyy kasvaa ja kuolee. Nyt lienee sitten enää kysymys siitä, millä tavalla Suomi kuolee.

PS.

JOKU MUU on enää ainoa rauhanomainen keino palvella Isänmaan etua.

hakki47 kirjoitti...

Hugo Holvi

Nukkumalla tai äänestämällä mitään muuta kuin JOKU MUU eduskuntaan, mikään ei voi muuttua.

Sorry.

juhamatti kirjoitti...

Hyvä Hakki47, meitä on " ruutiukko " pataljoona torjumaan uusi " junaryöstö " , mutta millä aseilla?

hakki47 kirjoitti...

juhamatti

Komppanjakin riittäisi. Avoimen kapinan lisäksi ainoa mahdollinen keino ja keino johon itse olen päätynyt, on pitää huoli siitä, että JOKU MUU valitaan Eduskuntaan. Jos joku keksii paremman keinon, olen kyllä mukana. Mutta se edellyttää tekemistä.

Radikaalivihreä kirjoitti...

Velaksi elämiselle on aina tullut loppu. Vasemmisto pelkää nyt joutuvansa hoitamaan kepun konkurssia jossa osakkaina ovat puolueeksi päätynyt vanha vihreä ja kokoomus.

Työnsä menettänyt duunari ja palkansaaja SDP:ssä tiedetyn mukaan ei enää äänestä työnpuolueita - eikä muitakaan puolueita.

Tällä velanotolla näin köyhässä ja karun ilmaston maassa ilman sisäistä devalvaatiota mennään konkkaan olipa vaalivoittaja kuka tahansa, vaikka radikalisoitunut vihreä tai JOKU MUU.

Ovat tulossa uudet ajat uusavuttomille.

hakki47 kirjoitti...

Radikaalivihreä

Mitähän tohon nyt sanoisi? Kävisikö "Tosi on"?

Länsiväylä kirjoitti...

SDP suunnittelee velaksi elämiselle kansallista tukea:

"Seinäjoella viikonloppuna kokoontunut Sdp:n puoluevaltuusto hyväksyi sunnuntaina myös asuntopoliittisia linjauksia jatkovalmisteluun. Tavoitteena on kohtuuhintaisen omistusasumisen mahdollistaminen valtion tuella.

Sdp ajaa muun muassa korkotukilainojen omavastuukoron puolittamista. Valtiontakausmallin avulla pitäisi luoda JÄRJESTELMÄ, jossa omistusasuja saa joustoa velanmaksuun." -HS

Järjestelmiä tässä maassa riittää.
Eikä varmaan yhtäkään niistä "kolmesta suuresta, yhdestä keskisuuresta, ja yhdestä pienestä" puolueesta haittaa uusi Systeemin laajennusosa, kunhan saa omat miehet omille mandaateille sementoimaan Puolueen etua. Sillä niin väliä onko se järkevää tai edes oman ideologian mukaista, isompi Systeemi on osakkaiden etu. Ja osakkaita ovat siis puolueet, ei kansa.

hakki47 kirjoitti...

Länsiväylä

Kaksi puoluetta, jotka perustavat ajatuksensa velaksi elämiseen ovat demarit ja kepu. Kumpikin vie maan yhtä varmasti kiville. Valitettavasti nappulaliigan yleisavustuksella.

Rami kirjoitti...

Kerrankin asiaa! Miksi täällä aina niputetaan kokoomus samaan siivellä elävien populaatioon? Eihän tätä maata edes olisi, jos ei olisi olut jääkäreitä, pohjalaisi ja oikeistoa. Tämä vain muistin virkistämiseksi. Eikä ne voimat minnekkään ole hävinneet, kun tässä tarpeeksi ahtaalle mennään. Älkää luulkokkaan!

hakki47 kirjoitti...

Rami

Kokikset vasta harjoittelevat. Olivat niin monet vuodet paitsiossa, että eivät ihan samaan sarjaan kepun ja demareiden kanssa ole kerenneet. Nytkin kepu pyyhkii kokoomuksen avulla rahaa alueille niin että ei mukana tahdo ehtiä.

"Eikä ne voimat minnekkään ole hävinneet, kun tässä tarpeeksi ahtaalle mennään." Sehän se suuri ongelma onkin. Edellinen kerta, siis 1915 -1935 on jo painunut muistojen kultaamaan unholaan. Toivotaan, että siellä pysyykin.

Rami kirjoitti...

Itse olen ihmisenä aika yksniittinen, mutta ollessani nuori ja riideltyäni vanhemman siskoni kanssa, hän sanoi, että kyllä Raimo maailma opetaa sinut kahdeksan kulmaiseksi, pyöreää sinusta ei saa koskaan. Tätä pohjaa vastaan olettaisin sinunkin vh. 47-vuotiaan ymmärtävän politiikka (yhteisten asioiden hoitaminen) on ollut ja tulee olemaan kopromissien tekemistä. Se, tietenkin pitää huolehtia, ettei sieluansa myy. Tähän liittyen, tässä iässä pitää ymmärtää, että vastavoimat on niin suuret ettei niitä 2.5-vuodessa käännetä, varsinkin,kun apu momentia tuli kansainvälisestä talouslamasta. Kuten jo aiemmin sanoin, en ymmärrä tapaasi niputtaa asioita, kyllä sinun täytyy linja erot erottaa. Olisiko uskottavaa politiikkaa 2.5-vuoden jälkeen, kokoomuksen marssia ulos hallituksesta? T. Rami
Ps. Kyllä ne suuret kulu automaatit on rakennettu demareiden ja ay:n voimin jo aiemmin!

hakki47 kirjoitti...

Rami

Olen kohta 63, näitä suurimman ikäluokan edustajia. Olen koko ikäni ollut sekä yhteiskunnallisesti että poliittisestikin suuntautunut mutta en enää vuosikymmeniin mukana politiikassa, sen millään tasolla.

Meidän nykypolitiikan ongelmana on se, että se ei enää ole yleisten ja yhteisten asioittemme hoitamista. Ei ole ollut enää pitkään aikaan. Siitä on tullut poliittista peliä, jota puolueet pelaavat keskenään. Vallasta. Kuten viimeisimmässä artikkelissani totean: "Kaikkea ei voi eikä pidä lailla säätää. Ja on pitkälti juuri poliittisten puolueitten, erityisesti kepun, demarien, kokoomuksen ja rkp:n syytä, että tässä nyt ollaan. Niin yhteiskuntana kuin yksittäisinä työyhteisöinäkin. Te ette hoida hommaanne; hoida maamme ja kansalaistemme yleisiä ja yhteisiä asioita. Te taistelette keskenänne vallasta ja eduista itsellenne ja taustaryhmillenne."

Kompromissit tehdään vallan, valtapelin ja valta-aseman kriteerein. Ei sen perusteella miten kansalaisten asiat tulisivat parhaiten hoidettua.

Kuluautomaattien rakenteluun on vaihtelevassa määrin osallistunut jokainen nykyinen eduskuntapuolue.

Rami kirjoitti...

Niin, edelleenkin sinä laitat samaan nippuun kaikki puolueet. Kokoomus oli käsittääkseni edellisen kerran vallassa, kun oli edellinen lama, eikä silloin Viinanen paljoa puoluetovereilleen etuja jakanut! Kyllä jonkin laiseen muutokseen on pakko uskoa ja kokoomus yhdistettynä Siperian kanssa siihen tästä jengistä parhaiten pystyy! Vanhasen suteen olen toivoni menettänyt, hän voimistelee velkaelvytyksen ja kuvitteelisen "ihmisen" aiheuttaman ilmastonmuutoksen kanssa, kute tämä maailmaa syleilevä punavihreäveministi, presidentiksi sanottu ihminen! t. Rami

hakki47 kirjoitti...

Rami

On hämmästyttävää, että Vanhasen suhteen aika monella on ilmeisesti joskus ollut toivoa.

Se, että panen puolueet samaan nippuun perustuu siihen, että ne kuuluvat samaan nippuun ja toimivat samassa nipussa. "Te ette hoida hommaanne; hoida maamme ja kansalaistemme yleisiä ja yhteisiä asioita. Te taistelette keskenänne vallasta ja eduista itsellenne ja taustaryhmillenne. Kompromissit tehdään vallan, valtapelin ja valta-aseman kriteerein. Ei sen perusteella miten kansalaisten asiat tulisivat parhaiten hoidettua."

Rami kirjoitti...

Ei se Viinasen arvoa vähennä vaikka hänet olisi vahingossa valittu. Siinä, vaan ilmentyy tämä paradoksi, että, kun olet lähes läpi rehellinen, niin se on kansalle liian kovaa myrkkyä. Viinanen ilmoitti vetäytyvänsä julkisuudesta tuosse muutama viikko siten, oli eläke ukkonakin liian kova pala, myös omalle puolueelleen.
Viinanen sanoi tuossa jokin aika sitten, jos nämä julkisuuden "pääekonomistit" tietäisivät edes etu merkin ( Tässä esim. näitä uunoja: T.Tyrväinen, P.Holm, J.Kiander, L.Uotila jne. ... ) Niistä jotka ovat olleet jyvällä kutakuinkin on lista huomattavasti lyhyempi, esim.: S.Niinistö, Puttonen, Lindholm.
Esko Aho myös, on täysin aliarvostettu. Soitin Aholle -90-luvulla muutaman kerran yöllö, kun tilanne oli kuumimilaan ja työläiset Senaatintorilla uhkasi aseilla. T. Rami

hakki47 kirjoitti...

Rami

Ulkopuolisen lukijan iloksi se minun kommentti mihin sinun viimeisin kommentti perustuu:

"Juu onhan minulla missio. Mutta en ole poliitikko.

Viinasen rooli Ahon hallituksen valtionvarainministerinä lienee ollut vähän samanlainen sattuma kuin Vanhasen tuleminen Suomen pääministeriksi, sattumankauppaa. Ei hän edustanut silloinkaan puolue-eliittiä. Ja lähes kaksikymmentä vuotta sitten ryövääminen ja puolueiden etujärjestöominaisuus ei ollut vielä niin leimallisesti poliittisen järjestelmän keskeisiä tekijöitä."

En ole väittänyt, että se Viinasen arvoa laskisi kuin nostaisikaan. Kuten olen aiemmin jossain kommentoinutkin, käsitykseni mukaan hän ainakin yritti. Vastuullisesti.

Tuosta lopusta. Ehkä meillä vaan on eri profeetat?