perjantai 20. marraskuuta 2009

Tuleva valuuttavallankumous


Palatessani hyvin kauan sitten konsultointikeikalta Ruotsin Karlstadista, törmäsin Linjeflygin asiakaslehdessä ajatukseen oman valuutan luomisesta. Se oli aikana ennen internettiä. Mutta jo silloin idea oli mielestäni hieno. Barter eli vaihtokauppa, jossa vaihdanta ei ole suoraan palvelu palvelusta, tavara tavarasta, vaan virtuaalivaluutan avulla tapahtuvaa.

Tarvitaan vain tietokonepohjainen pörssi, jossa jäsenten vaihdanta tapahtuu oman virtuaalivaluutan perusteella. Olkoon sen nimi esimerkiksi VEN.

Jos haluan myydä sohvani ja saan aikaan kaupan, tiliäni hyvitetään 100 VENillä ja ostajan tiliä veloitetaan vastaavalla summalla. Jos haluan ostaa juristin palvelua esimerkiksi testamentin aikaan saamiseksi, sovin hinnaksi halukkaan juristin kanssa 50 VENiä. Jos haluan myydä omaa osaamista teen tarjoukseni pörssissä, myyn ja markkinoin ja toivottavasti saan maksavan asiakkaan. Hän saattaa maksaa euroilla, taaloilla, VENeillä tai jollain muulla sopimallamme tavalla.

Oma valuutta toimii, jos verkosto on riittävän laaja. Netti mahdollistaa riittävän laajan verkon.

Törmäsin yhteen sellaiseen tänään. HUB Culture ja sen vaihdannan väline VEN. Ja jälkimmäisessä linkissä WSJ.com´in klippi muistakin alan ideoista ja valuutoista.

Hub Culture on ilmeisesti yhdistelmä, joka sisältää osaamis- ja innovaatioverkoston, toimisto- ja kokoushotellin ja oman osaamisen barteriverkoston. Konseptiin voisi varsin hyvin liittää myös muita elementtejä, vaikkapa Janne Saarikon kehittämän toimistonomaadin.

Tästäkö alkaa Suomen nousu? Lähdetkö kanssani kehittämään? Eikö olisikin kivaa jos meidän valuutaksi tulisi esimerkiksi EAGLE? Ajattele, olla oman valuutan haltija!

PS.

Jos et halua julkista keskustelua ajatuksestasi kommentoimalla tätä postausta, vaan haluat suoraa yhteyttä, voit lähettää eemailin eaglesflysingly@gmail.com.

Ei kommentteja: