perjantai 3. heinäkuuta 2009

Ei huolta huomisesta? Kesäkuumalla.

Tulevan hallituksen ehkä pitäisi alkaa jo nyt miettimään mitä tekevät. Voisivat vaikka aloittaa työnsä aiennettuna.  Siis mikäli Matti ja Jyrki-boy sallivat. Olisihan siinä kyllä heidän kannaltaan varmasti positiiviseksi miellettävä kädenojennus työttömille ja muille veronmaksajille. Jopa äänestäjille. Vaikka eipä kai sellaiseen ole tarvetta?

Valtion ja kuntien nimellisarvoinen EMU-velka kasvoi tammi-maaliskuussa 7,5 miljardia euroa. Maaliskuun lopussa velka oli 70,6 miljardia euroa eli suurempi kuin koskaan aiemmin.

Teollisuuden tuotanto kutistui tuntuvasti viime vuonna. Koko teollisuuden tuotannon arvo laski 12,2 prosenttia Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan jalostusarvolla mitattuna vuonna 2008.

Positiivisesti ajatellen meillä on 244 900 työtöntä. Realistisesti ajatellen meillä on 461 800 työtöntä. Valitse sitten siitä, mitä haluat mieluummin uskoa.

Eivät nämä luvut varmaankaan huolen tunnetta ministereissä kasvata. Miksi pitäisi. Onhan seuraaviin vaaleihin vielä melkein 2 vuotta.

PS.

Niin kovin mielelläni toivoisin Matin ja Jyrki-boyn juhlistavan uskottavuutensa lopullisen  loppumisen vuosipäivää ja toistavan ennustuksensa, että kansainvälisen rahoituskriisi ohittaa valmistautuneen  Suomen.

1 kommentti:

kirkkovene kirjoitti...

Ei tämä erillisen jutun aihe ole, joten menköön kommenttina. Käydessäni läpi JOKU MUU Eduskuntaan 2011 tilastoja ja tapahtumia kompastuin Google-hakuun, joka oli johdattanut sivulleni. Oli etsitty netistä haulla "onko vanhasella toivoa 2011". Kumpaakohan vastausta kysyjä kristallipalloltaan odotti?