maanantai 15. kesäkuuta 2009

Sodasta terrorismia ja kaappauksia vastaan

Vielä ketään ei edes ole vangittu Minna Nurmisen kaappauksesta. Mutta ilmeisesti tänään tai huomenna vangitaan. Toivottavasti nyt pidätettynä oleva osoittautuu syylliseksi ja kidnappauksen yksin suorittaneeksi. Silloin hänen mahdollisuutensa uusia tekoaan on ainakin poistettu muutamaksi vuodeksi.

Nyt uutisoidaan ministerien tarkemman vartioinnin vaatimusta. Samoin poikkeuksellisen rikkaitten. Ja näitten sukulaisten. Ja sitten vielä suuryritysten johtajien. Ja näitten sukulaisten. Ja sitten vielä....

Uskon hyvin ymmärtäväni syyn vaatimuksiin. Ja kun kaappausta tulevina viikkoina ja kuukausina käsitellään myös turvallisuusvaatimusten esittäjien piiri kasvaa. Sitä paitsi; onhan 5,3 miljoonaa maailman mittakaavassa aika pieni porukka on?

Jotenkin nousee mieleen 9/11 herättämä Sota Terrorismia Vastaan. Sille tielle kun lähtee, paluu on vähintäänkin hyvin vaikea. Ehkä jopa mahdoton. Mittaluokka-ero näillä tapauksilla on kuin hyttysellä ja risteilyohjuksella. Mutta inhimillinen reaktio paljolti samanlainen.

Kannattaisiko miettiä, ennen kuin taas astuttaisi peruuttamaton askel tuntemattomaan?

9 kommenttia:

helanes kirjoitti...

Vaikuttaa siltä, että poliisi saa tämän tapauksen johdosta paljon anteeksi. Ei päässyt julkisuus sotkemaan asioita.

hakki47 kirjoitti...

helanes

Ainakin sai kovasti lisäpisteitä. Ja juuri siksi vartiointia ja "sisäistä järjestystä" tulisi palauttaa siten, että Poliisin näkyvyyttä parannettaisi, näkyvien poliisien määrää lisäämällä, ei yksittäisten ihmisten vartiointia/suojelua lisäämällä.

Otso kirjoitti...

Hei,

Yksi kehityskulku voi olla kohti muutama vuosisata takaperin suosittua linnoittaumista ja omien "turvajoukkojen" haalimista. Taisi silloinkin olla ongelmana, että oman vartion päällikkö saattoikin haluta kalifiksi kalifin paikalle jossain vaiheessa. Idea voi siis tuntua aluksi hyvältä, mutta onko se oikeasti suuressa mittakaavassa tehokasta verrattuna suhteellisen vakaisiin oloihin jotka tähän mennessä on saatu aikaiseksi ainakin joissain maissa?

Mutta jos suomesta halutaan palveluyhteiskunta, niin nythän voimme alkaa paitojen pesun lisäksi turvata toisiamme.

tOtso

Tobe kirjoitti...

Kaameaa uutisointia.Miehen nimi ja kuva on lehdessä.Syyllisyyttä ei ole todettu, mutta tuomio on jo julistettu.Lieveilmiöt kuten SDP:n ehdokkuus nsotetaan esille ja homma muuttuu vitsiksi.Kas näin SDP kerää vaalirahaa.Mihin olemme menossa? Uskotaan että tämä on yksittäistapaus, mutta kaikki valmiikis mallinnetut tapaukset johtavat uusiin.10 miljoonan lunnasrahatietokin oli vuodettu medialle.Mistä? Kuka?Onneksi ukko jäi kiinni jos oli syyllinen.Onneksi yksin?Kuka on seuraava? Nukkuuko porvari tosiaan jatkossa huonosti?Eipä hätää kyllä tämäkin ongelma saadaan eduskunnassa Kokoomuksen syyksi...Väärää politiikkaa.Irtopisteiden keruu alkaa.Media !Olkaa valmiita.Irtonumeromyynti nousee.Jippii.

kirkkovene kirjoitti...

OrNot

"Kaameaa uutisointia." Sitäkin. Ja kun huonot uutiset kuulemma tulevat kolmen sarjoissa, hirvittää ajatella mitkä kaksi seuraavat.

Mutta pahimmaksi tilanne muuttuu jos lähdemme kulkemaan George W. Bushin viitoittamaa tietä.

hakki47 kirjoitti...

Otso

Jotenkin minusta tuntuu, että pyykkärille ei henkilökohtaista turvamiestä anneta? ;-)

hakki47 kirjoitti...

Minua kyllä todella huolettaa Hesarin julkistama uutinen, että pidätettyä odottaa virasta pidättäminen. Samoin se, että hän on juuri eronnut Turun Yrittäjien hallituksen jäsenyydestä.

Ei kai nyt sen paremmin Turun Yliopiston, Turun SDPn kuin Turun Yrittäjienkään toimintaa ole asetettu kyseenalaiseksi siksi, että joku yksittäinen ihminen on ilmeisesti tehnyt Suomessa lähes ainutlaatuisen rikoksen? Jotenkin tuntuu siltä, että skuupin kiima ajaa järjellisyyden ohi.

Tobe kirjoitti...

Media alkaa todella ottamaan pattiin.Päivästä toiseen kurmuutetaan jotain Vanhasta oliko samassa huoneessa jonkun Sukarin ja Kakkosen tai Yli Saunamäen kanssa vai eikö ollut.Täysin pönttöä uutista aamusta iltaan.Muutenkin alkaa arvomaailmat olla ihan sekaisin kun eduskunnan naiskuoro sai läpi seksin oston kieltävän lain, mutta kun homppelipoikien baarissa oli intiimit kopit niin asiaa ei otettu päivänvaloon vaan se jatkui vuosia.Kysyn tyhmänä heterona olisiko asia noussut päivänvaloon jos ns. normaaleissa paikoissa olisi vastaavia intiimejä koppeja joisssa peti ja paperia puhdistautumiseen.Nyt en puhu WC:stä.Luulenpa että hirmuinen älämölö olisi seurannut, mutta kun vähemmistöllä on oltava oikeuksia joita enemmistöllä ei ole niin eihän se mediaaa kiinnosta.Vai olisiko niin että median edustajat ovat itse niin runsaslukuisasti edustettuna noissa koppipaikoissa?Minusta niille on ennenvanhaan ollut nimikin.?Niitä kutsuttiin bordelleiksi.Media please ottakaa asia esille.Asiahan on suurempi kuin Vanhasen tekemiset.Nehän tiedetään.Media itse piinapenkkiin.Boikotoidaan mediaa...yritetään edes.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Kirjoituksestasi päätellen olet joskus vieraillut "ns. normaaleissa paikoissa olisi vastaavia intiimejä koppeja joissa peti ja paperia puhdistautumiseen. Nyt en puhu WC:stä." ;-) Ja niin ilmeisesti minäkin. :-) Ei perhana. Sehän oli elokuvissa. Mutta siitä päätellen miten media tätä seikkaa käsittelee ja näistä asioista tehdyt tutkimukset ja kyselyt kertovat, kuulumme häviävän pieneen normaalien vähemmistöön. :-)

Ja mediaa on äärimmäisen helppo boikotoida. Jopa YLEä. Mutta kun kukaan ei välittäisi kumminkaan. :-(