sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Kuin poliisisarjasta konsanaan

Ilmeisesti tuli todistettua, että meidän suomalaisten luottamus Poliisiin ei ole perusteetonta. Että meillä todella on hyvä syy luottaa siihen, että Poliisi osaa ja osaa toimia.

Kun parin viikon aikana tuli kummallisia uutistietoja poliisin ja puolustusvoimiena yllättävästä yhteisharjoituksesta jonka aikana suljettiin osa lounaisen Suomen ilmatilasta ja otettiin samalla yksittäinen lentokenttä kokonaan käyttöön ja seuraavaksi kerrotaan turkulaisen parkkitalon rampilta löydetystä suuresta setelimäärästä ainakaan minä en moista osannut toisiinsa liittää. Varmaan osoituksensa siitä, että en seuraa amerikkalaisia poliisisarjoja? Ja tosikkomaiseksi rajoittuneesta mielikuvituksesta?

Mutta eikö olekin hyvä, että asumme maassa jossa perijättärien kidnappaukset miljoonien lunnasvaatimuksineen eivät ole arkipäivää? Jossa en ainakaan itse muista moista ennen edes tapahtuneen. Edes millään tavalla samaan viittaava oli ns. Mikkelin pankkivankidraama, jonka poliisi mielestäni silloinkin hoiti olosuhteisiin nähden hienosti. Vaikka taisi siitä oikeusjuttu nousta. Toivottavasti sellaiseen ei nyt ilmene tarvetta.

Haluamatta tulee mieleen myös Helsingin huumepoliisin ympärillä jo aikaa pyörinyt julkisuus, jonka käänteistä en ole jaksanut seurata. Itselleni on siitä jäänyt käsitys, että poliisit ovat ehkä katsoneet velvollisuudekseen kulkea lain sallimaa äärilaitaa jopa valehdellen. Kuten kai tässä kidnappauksessakin tehtiin, meidän oloissa massiivisessa mittakaavassa. Ehkä eroa on enemmänkin? En tiedä. Enkä halua uskoa.

Toivottavasti siloteltu käsitykseni Poliisista kestää ainakin kuolemaani asti.

PS.

Uhrille ja omaisille toivon voimaa. Rikolliselle/rikollisille pikaista kiinni jäämistä ja pitkää tuomiota. Poliisille menestystä ja työrauhaa.

3 kommenttia:

helanes kirjoitti...

Naama ja nimi jo julkisuudessa. Huomenna tunnustus poliisille, ja jopa se kuuluu ministerille, jota onkin viime aikoina tiuhaan myllytetty.

mallipoisto kirjoitti...

Turvallisuussyistä nykyisin ei onneksi julkaista kaikkia organisaatioihinkaan kohdistuneita uhkatilanteita tiedotusvälineille, koska kyseiset uutiset vain provosoisivat toisia mahdollisia aktivisteja kopioimaan menettelytapoja.

Oijoi kirjoitti...

Oi joi oispa joulu ainainen..

Ja.

Kun ois sopiva nimi, oma lakimies ja joka rakosessa täppiä.

Sitä sattuu kansalle kaikkea kirpparilla.