maanantai 1. syyskuuta 2008

Panokseni ympäristönsuojeluun

1.9.2008 9.18 | hakki47 | , Hyvinvointi, Työelämä, Ihminen, Teknologia

Ehdotukseni VOUW-arkkitehtuurtin toteuttamisesta Kanavaranta 1 ei tuntunut saavan kannatusta? StoraEnso ei vielä ole sivukonttoriaan tyhjentänyt ja Finnjetkin taitaa muuttua konepajateollisuuden raaka-aineeksi. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, se tyrkyllä oleva lasiristirumilus sinne nousee. Mutta yritetään uudestaan.

Ja nyt sitten tositarpeeseen. Opiskelijoilta puuttuu aina syksyn alkaessa asuntoja. Samoin pienistä asunnoista kai edelleenkin on pula suurissa kaupungeissa? Ja asumista kannattaisi kaupunkien vanhoilla alueilla varmaan tiivistää, ihan vaan ympäristövaikutusten vuoksi. Yhdistelen siis HeSarin sunnuntain ja maanantain juttuja.

Miltä kuulostaisi tilata valmiiksi sisustettuja kontteja Kiinasta, joista Travelodge Britanniassa rakentaa halpishotelleja, ja lisätään suomalaisten huippuarkkitehtien suunnitelmien mukaan omakotitalo, rivari tai kerros tai kaksi vähintään kaikkien tasakattoisten 1960, -70 lukujen betonirumilusten päälle? Hyvien liikenneyhteyksien ääreen. Ja voisi kai näitä konttirakennuksia yhdistellä kaksioiksi tai kolmioiksikin.

Ei niistä lisärakentaista rumiluksia tarvitse tehdä. Päinvastoin.  Kun arkkitehti Anna-Maija Tuunanen ja muut pääsevät vauhtiin ekologinen jalanjälkemme pienenee kummasti kun kaupunkien asuminen tiivistyy. Ja Osmo Soininvaaraa myötäillen, lisärakennetaan ensin radanvarsien lähiöt.

Pysyvä linkki | 5 kommenttia »

Ei kommentteja: