torstai 4. syyskuuta 2008

FINNJET Suomeen

4.9.2008 12.43 | hakki47 | Liikenne, Matkailu, Työelämä, Uutiset, Markkinointi, Talous, Kauppa, Asiakaspalvelu ja viestintä, Osaaminen, Kansankulttuuri, Teknologia

On se vaan sitkeä laiva tuo Finnjet. Eihän sitä vielä ole edes aloitettu purkamaan siellä Intian laivojen hautausmaalla! Ei sitä pitäisikään.

Se pitäisi ostaa romuraudan hinnalla takaisin Suomeen ja parkkeerata lopullisesti Katajanokalle, Enson entisen pääkonttorin edustalle.Yhdessä ne muodostaisivat mahtavan majoitus, kokous- ja kongressikeskuksen, joka samalla olisi Suomen taloushistorian ylväs muistomerkki.

Finnjet on suomalaisen innovatiivisuuden ja insinööritaidon näyttävimmistä ja konkreettisimmista aikaansaannoksista omana aikanaan. Se lupasi suomalaisille niin paljon ja lunasti kuitenkin aika vähän. Taloudellinen katastroofi syntymästään asti.

Mutta se avasi suomalaisille nopean ja suoran yhteyden Eurooppaan. Niin matkustajille mutta ennen kaikkea rahdille. Se oli myyntilistoilla varmaan kauemmin kuin yksikään muu suomalainen alus koskaan. Varmaan eksoottisin ostajakandidaatti oli US Navy tai Marines, jossa siitä olisi pitänyt tehtämän nopea joukkojen- ja materiaalinkuljetusalus.

Pelastakaa Katajanokka ja maamme näyttävin paikka lasiselta ristirumilukselta. Tuodaan Finnjet takaisin, samaan laituriin mistä se vuosikausia lähti avaraan maailmaan.

Tässä jos missä on talkoitten paikka. Kerrankin turkulaiset ovat liikkeellä tärkeässä asiassa.

Lisää aiheesta alla.

http://hakki47.blogit.kauppale…janokalle/

http://hakki47.blogit.kauppale…rkeakoulu/

http://hakki47.blogit.kauppale…ore-to-go/

http://hakki47.blogit.kauppale…itiikasta/

PS.

Uusin yllä olevan jutun, koska teknisen ongelman vuoksi minulle oli käynyt vajaaksi vuorokaudeksi sama kuin Shaakasvilille. Minua ei enää ollut olemassa. “Kaikki” tietoni blogisivulta katosivt. Kauppalehti ja RedTailMedia hoisivat asiat nopeasti kuntoon. Kiitokset siitä. Ehkä heistä olisi apua myös Shaakasvilille?

Pysyvä linkki | 8 kommenttia »

Ei kommentteja: