lauantai 30. elokuuta 2008

Soini yhtyy taisteluuni tuulimyllyjä vastaan

30.8.2008 17.52 | hakki47 | Uutiset, Johtaminen, Poliittiset puolueet

On ainakin Timo Soini tainnut lukea allekirjoittaneen artikkeleita presidentin tarpeellisuudesta. Pitäisikö huolestua?

“Presidenttiä tarvitaan puoluevallan vastapainona. Perussuomalaiset vastustavat presidentin valtaoikeuksien kaventamista. Puolueen puheenjohtajan Timo Soinin mielestä presidenttiä tarvitaan vastapainoksi puoluevallalle ja lyhytjänteiselle päivänpolitiikalle.” Näin uutisoi YLE tänään klo 13.00 jälkeen.

Perustelut ovat hyviä. Siitä kuitenkin puuttuu ainakin kaksi näkökulmaa.

On tilanteita, joissa puoluepoliitikot ovat ajaneet maan tilanteen sellaiseksi, että mikään ei etene. Tällöin Tasavallan Presidentti muodostaa kansalaisille demokratian pelastusrenkaan. Mikäli hänestä siihen on. (Nykyisestä ei ole. Hän tekisi kansalaisille palveluksen luopumalla tehtävästään mahdollisimman nopeasti. Hänhän tuntuu nykyjään tekevänsä kaikkensa, että mikään ei etene.)

Toinen on se, että puoluepolitiikan yläpuolella oleva, kansalaisten luottamusta nauttiva ja toimivaltaa omaava Tasavallan Presidentti todella saattaisi muodostua arvojohtajaksi. Ja mitä hektisemmäksi työelämä menee ja mitä vastenmielisemmäksi puolueiden ääntenkalastelu etenee, sitä enemmän arvojohtajalle olisi Suomessa tarvetta.

Mutta on myös varsin selvää, että moinen ei ns. kolmen suuren puolue-eliitille sovi. Omat edut kun saattaisivat pienetä. Ja silloin koko Tasavallan Presidentin instituutio pitäisi poistaa tarpeettomana.

PS. Edellämainitusta huolimatta. Meikäläinen ei perussuomalaisia äänestä.

Pysyvä linkki | 7 kommenttia »

Ei kommentteja: