torstai 26. kesäkuuta 2008

Pyhittäkää kesäloma

26.6.2008 18.13 | hakki47 | Raha & valta, Politiikka, Puolustaminen, Oppiminen

Ei anneta edes kesän rauhaa. Kyllä on maailma mennyt kiireiseksi. Blogaajatkin vaaditaan takaisin töihin vaikka Jussista ei ole vielä kunnolla viikkoakaan. Nyt tämän aiheutti vanha ystäväni Paavo, siis Paavo Väyrynen.

On ilmeisesti opetellut koplailun jalon taidon, tuo Lapin jalasmökin kuljettelija, puoluetoveriltaan Juhantalolta tuolta Pohjanmaan lakeuksilta. Nyt sitten koplattaisi Venäläisten rekkaralli ja Venäjän puutullit. Ei ole tainnut Paavo-poika miettiä, että siinä on kyseessä naapurin sisäisiin asioihin puuttumisesta? On se vaan niin ikävää, että sen paremmin Putin kuin Medjedevkään ei ole taipunut Paavo-pojan tahtoon. Eivät varmaan ymmärrä, että Paavo-setä on kohta hyvin, hyvin vihainen?

Mutta Paavon logiikka nouseekin aivan uusin sfääreihin. Aito kepulaiseen perinteeseen vedoten pannaan ensin valtio ottamaan riski hyvien naapurisuhteiden vaarantumisesta, vaatimalla erillinen maksu transitokuljetuksista venäläisiltä ja sitten tulouttaa se, ehkä tuotantotukena(?) metsäteollisuudelle saamatta jääneiden klapien aiheuttamia tulonmenetyksiä korvaamaan. (Täytyyhän metsäteollisuuden puustamaksukyky turvata kepun jäsenille.)

Varmaan tiestön kiihtyvän kulumisen, rekkaparkkialueiden rakentamis- ja käyttökustannusten ja Kaakkois-Suomen väestölle rekkarallista aiheutuvat vaarat ja epämukavuudet korvattaisi joltain muulta kansalliselta budjettimomentilta?

Onkohan Paavo miettinyt valmiiksi myös haittavaikutusten käsittelyn? Jos nimittäin rekat eivät kulje Suomen etelärannikko kohti vaurastuvaa Venäjää sillä on vaihtoehtoja. Yksi niistä, että ne kulkevat Venäjän Suomenlahden pohjoisrannikkoa.

Jos nyt lähdetään pelaamaan upporikasta tai rutiköyhää kannattaa koplaamista viedä pidemmälle. NordStream vastaan puutullit. Siinähän poliitikkojemme kyvyt sitten punnittaisi. Sen kun vaan heitetään joukkoon lisäksi vielä joku pieni tulli transitokuljetuksiin.

Tätä ei kuitenkaan pidä pitää yllytyksenä. Enneminkin varoituksen äänenä. Muistakaa nyt hyvät ministerit, Paavo mukaan lukien, että EU:n turvatakuut ovat fiktio, Saksan etu on ennenkin ollut tärkeämpi kuin Suomen etu ja Venäjällä on omanlainen kansallinen ylpeytensä.

Pysyvä linkki | 12 kommenttia »

Ei kommentteja: