perjantai 1. helmikuuta 2008

The Eagle has landed

1.2.2008 17.33 | hakki47 | Oppiminen

Yksin Lentävän Kotkan Amerikan valloitus alkaa tästä! But fear not! Floridan suomalaisille suunnattu palveluhakemisto usasuomeksi.com, on päättänyt liittää linkin Kauppalehden Eagles fly singly… blogiin ja tehdä sen osaksi tarjontaansa. Suomi ei siis tällä ole julistamassa sotaa USAlle. Päin vastoin.

Enpä olisi koskaan uskonut, että nämä ikiomat juttuni joskus olisivat vain yhden hiirenpainalluksen päässä lätäkön toisella puolella asuvista. No, jos ihan totta puhutaan, en olisi koskaan uskonut tällaiseen blogi-kirjoitteluun edes lähteväni. Mutta niin se kehitys vaan kehittyy. Maailmankylä on tätä päivää.

Ja niin kuin kaikki uudet asiat, myös tämän ajatuksen syntyminen on puhdas sattuma. Isäni asuu Lake Worthissa, jo varmaan kolmekymmentä vuotta. Ystäväni ja tietotekniikan ja ohjelmistojeni toimittajana aikaisemmassa elämässäni toiminut – vai pitäisikö sanoa ITC ja Networks-specialistina toiminut - parinkymmenen vuoden takaa muutti sinne varmaan jotain kymmenen vuotta sitten. Yhteys on säilynyt, ihminen kun tykästyy toiseen ihmiseen, tai sitten ei. Me ilmeisesti tykästyimme. Aina silloin tällöin olen seurannut usasuomeksi.com sivuja, kommentoinutkin niitä ja taitavat meillä kummallakin olla Skype-osoitteistossa toistemme tiedot.

Samalla kävi niin, että eilen - kun asiasta juteltiin - minulle tuli vuosi täyteen. Täysi vuosi blogeja kirjoittaen. Hommaa, joka on hauskaa ja samalla pitää ne vähäiset marmorikuulat tuolla ylhäällä edes jonkinlaisessa liikkeessä, nyt kun työelämä on jäänyt. Jotkut tekee ristikoita, sanoilla tai numeroilla. Minä yritän ajatella. Ja jos haluat, tiedän, että sinäkin olet tervetullut esimerkiksi Kauppalehden sivuille. Suomeksi, englanniksi, kiinaksi tai vaikka hindunstaniksi…
Ja nimenomaan niinkuin Robert Kennedy aikoinaan sanoi:

Some people look at things and ask why.
I dream of things that never were and ask why not.

(Tai jotain siihen tyyliin.)

Toivottavasti nyt luotu yhteys Uuteen Maailmaan tuo iloa meille kaikille. Floridassa, USAssa, Kandassa, Australiassa, Espanjassa ja ties missä asuville.

Mutta se voi tuoda iloa vain jos sitä luetaan, kommentoidaan, väitellään, vastutetaan, kannustetaan….

Pysyvä linkki | 3 kommenttia »

Ei kommentteja: