perjantai 25. tammikuuta 2008

Nokia, dagen efter 2765

25.1.2008 8.02 | hakki47 | Hyvinvointi, Työelämä, Politiikka, Talous, Työ & bisnes

Eilinen osoitti millä Suomessa nyt tulos tehdään.

Nokian liikevaihto 51 miljardia euroa, tulos 8,2 miljardia euroa, globaali markkinaosuus ylitti 40%. Minullakin 2765 kävijää tutkimassa blogini antia. Uusi ennätys meille kummallekin. Ihanaa kun taas voi hengittää seuraavat 3 kuukautta. Ihanaa kun ensimmäinen vuosi blogistina päättyy tuollaiseen yhden päivän kävijämäärään.

Otsikon herättämä kiinnostus alleviivaa myös eilisen juttuni sisällön viestiä; mitä sitten kun…? Miten olemme varautuneet siihen tilanteeseen? Tai siihen, jos ulkomaisessa omistuksessa oleva yhtiö päättää muuttaa pääkonttorinsa huitsinnevadaan? Ensimmäisen tapahtuminen on vain ajan kysymys. Toisen toteutuminen vain riski, jonka luultavuus nyt on pieni.

Suomen valtion budjetin loppusumma vuonna 2008 on 45 miljardia euroa ja BKT jotain 170 miljardia euroa. Nokian 2007 liikevaihto ylittää valtion arvioidut tulot vuonna 2008 runsaalla 13 prosentilla. Nokian osakepääoma on 111 miljardia. Siihen tuli yhtenä päivänä lisää 12 miljardia. Ja ”What goes up must come down.”

Vaikka kuinka kannatankin sitä, että nyt jos koskaan meidän suomalaisten olisi syytä kerääntyä Kauppatorille voitonjuhliin, niin muistutan samalla, että jääkiekon maailmanmestaruudesta on aikaa jo kohta 13 vuotta. Muutamana vuonna sen jälkeen ei ole mennyt ihan niin hyvin.

Mutta naatitaan nyt vielä vähän.

Ihanaa Nokia, ihanaa!

Pysyvä linkki | 2 kommenttia »

Ei kommentteja: