perjantai 11. toukokuuta 2007

Adopt-An-MP




11.5.2007 10.10 | hakki47 | Harrastukset, Raha & valta, Työelämä, Politiikka, Media, Puolustaminen

Tuo eilinen kokemus Vertaisverkon etuja blogaajalle? - kauppalehtiblogaajat innoitti taas kirjoittamaan.

Netillä ja netissä voi tehdä kaikkea kivaa. Ja hauskinta on se, että sitä voi tehdä käytännössä ilmaiseksi. Eikä edes tarvitse olla hullu nauttiakseen tästä halvasta huvista. Blogit, pelit, musiikki videot, sanakirjat, kartat, puhelinsoitot jne. jne. Kuka mistäkin tykkää. Ja tärkeintä on se, että saa itse valita ja päättää. Kaikkea kun ei voi hallita.

Otsikoin em. juttuni Vertaistueksi koska olen sitä mieltä, että siitä nimenomaan oli kysymys. Toki olen jonkun mielestä varmaan markkinahäirikkö kun en käänny kaupallisten palvelujen puoleen. Toimeni alensi siis BKT:tä. Mutta en tunne siitä lainkaan huonoa omaatuntoa. Syyllistyin nimittäin jo ostaessani lisämuistia läppäriin samaan rikokseen. En ostanut tarjottua asennuspalvelua (19,90 €). Ajattelin kehittää itseäni ja ottaa riskin.

Olen taivastellut kaiken maailman ihmisille koneeni toiminnan jatkuvaa hidastumista. Viimein eräs ystäväni totesi: liian vähän keskusmuistia, tuplaa se ja ongelmat häviävät. Kertoi vielä minne mennä ja paljonko maksaa (noin 37 €).

Aloittaessani en edes tiennyt mihin se vekotin pitäisi asentaa. Muistui mieleeni, että staattinen sähkö voi vaurioittaa muistin, joten varovainen olin. Selvitystyö edellytti ruuvimeisseliä. Ensimmäisen kannen takana oli klöntti, johon ei voinut liittää mitään. Taisi olla kovalevy? Väärä paikka. Mutta seuraavalla onnisti. Siellähän oli samanlainen vempain kuin muistin mukana tulleessa Yleisasennusohjeessa. Sinne vaan kampa sisään, ohjeen mukaisesti ja voila. Kaiken piti olla kunnossa. Vaan eipä ollut. Mutta Mobile Cowboy auttoi, vertaistuki toimi.

Niin, mutta se innoitus. Saatuani läppärin toimimaan tutustuin taas uudella innolla kaikenlaisiin uusiin blogeihin ja törmäsin loistavaan ideaan. Minua kun elokuvat, musiikki tai urheilu eivät juurikaan saa syttymään; minut sytyttää (joskus) mm. yhteiset asiat ja niitten hoitaminen eli politiikka. Tai oikeammin minua turhauttaa politiikan rapautuminen. Nyt minua innosti uusi mahdollisuus jonka netti tarjoaa jos riittävän moni on kiinnostunut. Adopt-An-MP

Onko kukaan rakentanut Suomeen julkista foorumia, jossa vapaaehtoiset/kiinnostuneet keskittyisivät seuraamaan yksittäisen kansanedustajan tekemisiä vaalikauden aikana? 200 vapaaehtoisella katettaisi 200 kansanedustajaa. 2000 vapaaehtoisella seuranta saisi enemmän syvyyttä ja foorumi voisi toimia vaalikoneita tehokkaampana tietolähteenä seuraavissa vaaleissa. (Lähinnä yksittäisten kansanedustajien, mutta myös puolueiden toiminnasta.) Jos vapaaehtoisia/kiinnostuneita olisi 20 000 siitä voisi jo muodostua kansanhuvi. Saattaisivat kansanedustajien valintakriteerit jopa muuttua ja äänestysaktiivisuus lisääntyä?

Vapaasti tätä voisi kasvattaa myös muille alueille, esimerkiksi: Adptoi presidentti, ministeri, puolue….

Mitä mieltä olette?

Ei kommentteja: